Zij die mij droeg

‘When God closes a door, somewhere He opens a window’

 

Tot op de dag van vandaag is het bestaan van Annelie een geheim in Marokko. Bij haar geboorte heeft haar Marokkaanse moeder haar afgestaan, waarna zij de eerste drie maanden van haar leven doorbrengt in het Toevluchtsoord in Groningen. Als drie maanden oude baby wordt ze geadopteerd en ze groeit op in een Nederlands gezin.

Om haar persoonlijke geschiedenis in te kunnen kleuren, besluit zij in haar pubertijd op zoek te gaan naar antwoorden op belangrijke levensvragen, zoals: Wie ben ik? Op wie lijk ik? Waar kom ik vandaan? Haar enige aanknopingspunt laat haar beloven om nooit op zoek te gaan naar haar moeder. Maar als rebelse puber besluit Annelie haar eigen pad te volgen. 

In dit waargebeurde verhaal neemt de auteur je mee op reis in een zoektocht naar haar Marokkaanse roots en identiteit. Een zoektocht die onmogelijk lijkt, krijgt verrassende wendingen. 

Annelie Vander Noord

Zij die mij droeg - op zoek naar mijn Marokkaanse roots